IMG_2252

Moeder overste tripel

Andre Moeder overste Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Een biertje met zo’n naam valt natuurlijk erg op! “Moeder overste tripel” moest dan ook worden gekocht en (vooral) geproefd!

Brasserie/brouwerij Lefebvre te Quenast

Deze familiebrouwerij is opgericht in 1876 door Jules Lefèbvre. De brouwerij heeft tijdens beide wereldoorlogen flink wat te lijden gehad, maar zij kwam er toch steeds weer bovenop! Inmiddels werkt alweer de zesde generatie in de brouwerij en worden er vele bieren gebrouwen, waaronder ook de bekende Floreffe bieren. Zie ook ons uitgebreide item over Floreffe Melior voor meer informatie!

Verder brouwen ze bij Lefebvre nog een aantal andere bieren, waaronder ook erkende abdijbieren. Kortom, deze brouwerij heeft een lange geschiedenis en er is veel ervaring en kennis aanwezig over hoe je bier moet brouwen. We zijn dan ook benieuwd naar Moeder overste!

Moeder overste tripel

Eerst even over de naam. Die kennen wij natuurlijk van de Katholieke traditie en haar kloosterzusters. Maar de naam is ook een verwijzing naar een wat bazige schoonmoeder die sommige mensen schijnen te hebben… Het is naast een originele naam dus ook nog een naam die met de nodige humor tot stand is gekomen! Moeder overste is natuurlijk duidelijk te herkennen op het etiket en de dop ( zie header foto).

IMG_2246

Het biertje zelf heeft een alcoholpercentage van 8% en is mooi amberkleurig, zoals je op de foto goed kunt zien. Deze tripel is bovengistend en ook troebel met een spierwitte schuimkraag. Brouwerij Lefebvre is in 1985 begonnen met het brouwen van deze tripel en het is een succes gebleken! De ingrediënten die dit biertje bevat zijn; water, gerstemout, hop, kandijsuiker en gist. Samen zorgen zij voor de bittere smaak, maar ook voor de zoetige geur.  In ieder geval een biertje dat ik niet snel zal vergeten! Proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *