IMG_2059

Troubadour Obscura

Andre Troubadour Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Troubadour bier wordt gebrouwen door de proefbrouwerij te Lochristi, in opdracht van Brouwerij The Musketeers. Hier worden onder andere ook de bieren van Slaapmutske en Jessenhofke  gebrouwen.

De Proefbrouwerij in Lochristi

IMG_0378

Wij brachten vorig jaar een bezoek aan deze Proefbrouwerij en hebben onze ogen uitgekeken! We werden rondgeleid door de bedenker van de Slaapmutske bieren, Dany de Smet. Voor meer info over deze brouwerij die de kleinere brouwers de ruimte geeft, zie het verslag van ons bezoek in mei 2013. De brouwers van de Troubadour reeks timmeren sinds 2000 flink aan de weg, je komt hun bieren regelmatig tegen. Deze obscura zag ik bij een slijterij in het dorp Lekkerkerk. De mooie vormgeving van het etiket is een echte publiekstrekker en ik kon mijzelf dan ook niet meer inhouden: meenemen en proeven die biertjes!

Troubadour Obscura

IMG_2060

Troubadour Obscura is na troubadour het tweede biertje dat afkomstig is van The Musketeers. In 2000 zijn de brouwers begonnen met Troubadour Blond en al snel daarna volgde Troubadour Obscura. Het uiterlijk van het biertje is al een prijs waard; het etiket vormt samen met de mooie rood-bruine kleur van het bier een perfecte combinatie. Het is een biertje met intense smaakbeleving, maar ondanks de intensiteit is het toch ook een mild biertje. De moutige smaak is het eerste wat je waarneemt als je dit biertje proeft, gevolgd door een prikkelend gevoel op de tong als gevolg van de bitterheid. Het biertje valt onder de categorie “Stout” en is in dit geval bovengistend. Met een alcoholpercentage van 8,2% is dit een biertje dat je niet zomaar even achterover slaat. Geniet ervan in alle rust en geef de uitgebalanceerde smaak de tijd om aan bod te komen.

Andere Troubadour bieren

De twee Troubadour bieren waar wij tot nu toe aandacht aan hebben besteed zijn zo goed bevallen dat wij zeker doorgaan met proeven! Nog vier “vast assortiment” Troubadours te gaan: Westkust, Magma, Spéciale en imperial Stout. Kijk voor ons blog over Troubadour blond vooral nog even hier. We zijn benieuwd naar de andere! Proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *