sarabier2-header

Sara bier!

Arie Sara Bier Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

sarabier3Een wat persoonlijker blogje dit keer, en een blog over een heel speciaal bier: vooral met een hele speciale naam. Mijn dochter heet namelijk ook Sara, dus toen ik dit bier tegenkwam moest ik het meteen proberen! Hierbij proost ik op mijn kleine meid!

Antwerpen

Vorige week vierde ik met mijn vrouw ons 5-jarige huwelijksjubileum. We reisden hiervoor af naar Antwerpen, dat vinden wij een geweldig mooie stad en gaan daar graag (zonder kinderen) naartoe om even de sleur van dagelijkse gang te doorbreken. Het was een zonnige dag en we vertrokken in de ochtend om een goeie dag in Antwerpen te kunnen rondlopen. Allereerst gingen we een lunch bij elkaar sprokkelen om vervolgens als ‘picknick’ op een bankje tussen de winkelende toeristen op te eten. Vinden we leuk, beetje mensen kijken en lekker snacken. Daarnaast heeft mijn vrouw een glutenintolerantie en is het lastig om zomaar ergens in een eettentje te lunchen.

Glutenvrij bier in Antwerpen

Onze lunch sprokkelde we bij een natuurwinkel bij elkaar, want daar kom je vaak glutenvrije producten tegen. Nu hadden ze bij deze winkel ook een verrassend groot aantal glutenvrije bieren, en de glutenvrije bieren die ik al had geproefd werd ik nooit echt warm van, sommige waren zelfs echt smerig – alsof je water drinkt soms. Toch gaf ik het nu weer een kans, ik zag van één merk (Brunehaut) een hele serie en had ze allemaal gekocht. En daar heb ik geen spijt van gehad: stuk voor stuk lekker, maar daarover later een apart blog!

Sara bier

sarabier2Na onze picknick kwamen we de tent Lombardia tegen, waar ik na het nuttigen van een koffie “Sara Bier” tegenkwam op de menukaart. “Sara” is een biologisch gebrouwen boekweit bier, een ambachtelijk bier met nagisting op de fles. In de smaak proef je duidelijk de typische boekweit terug. “Sara” is een licht fris bier met 6% alcohol, het heeft een lichtgele kleur, een frisse geur en ik zou het bestempelen als een typisch zomerbier. Lekker fris!

Bier van lokaal geteelde gewassen

De herkomst van het bier is naast de naam ook bijzonder. Het is, zoals je misschien al doet vermoeden, geen grootschalig gebrouwen biersoort. Het bier wordt sinds 1991 gebrouwen in Brasserie de Silenrieux te Silenrieux. Brasserie de Silenrieux is een oude schuur die men heeft verbouwd tot een brouwerij met bar-restaurant. Een aantal brouwprofessoren hebben, in samenwerking met een groepje plaatselijke landbouwers, het gebruik van zeldzame, in de lokaal geteelde gewassen (boekweit en spelt) nieuw leven ingeblazen.

Leuk! Wanneer ik “Sara” weer tegenkom, bestel ik er zeker wéér 1 :)

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *