IMG_1882

Jopen “Ongelovige Thomas”

Andre Jopen Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Jopen “Ongelovige Thomas” is afkomstig van Brouwerij Jopenkerk te Haarlem. Dit biertje was afgelopen week in de aanbieding bij de Mitra, acht stuks voor de prijs van zes! Nu betaal je dus eindelijk een normale prijs voor je biertje ;)

Jopen Ongelovige Thomas

IMG_1872

Ik zag dat Jopen Ongelovige Thomas samen met Jopen extra stout als laatste waren overgebleven in het schap. Waarschijnlijk had dat te maken met het seizoen, zwaardere bieren zijn in de lente toch iets minder in trek. Maar niet bij ons en zeker niet als ze in de aanbieding zijn! Het biertje dankt zijn naam aan de apostel Thomas die in eerste instantie niet geloofde dat Jezus uit de dood was opgestaan, maar dat wel deed toen hij Hem kon zien. Elke heilige heeft zijn naamdag en die van Thomas is 21 december, het begin van de winter. Volgens de brouwers geeft dit biertje je dan ook kracht in donkere dagen en gaat het net als het ware geloof jaren mee.

De kenmerken van Jopen Ongelovige Thomas

Dit donkere biertje heeft een alcoholpercentage van maar liefst 10%. Het biertje heeft als een van de weinige Jopen bieren nog geen prijs in de wacht gesleept maar dat zal vast niet lang meer duren! Het biertje heeft een mooie kastanjebruine kleur en een stevige schuimkraag. Als je aan het biertje ruikt dan valt de fruitige maar ook zware geur je meteen op. Het biertje is zeer smaakvol, je proeft het fruit samen met de geroosterde/gebrande mouten. Dit bier is echt uniek en smaakt naar meer! Het is een biertje om rustig van te genieten en de smaak langzaam tot je door te laten dringen. Complex en zwaar, maar toch heeft de brouwer het voor elkaar gekregen om de alcoholsmaak naar de achtergrond te verdringen.

Quadrupel

Ongelovige Thomas is een biertje in de stijl van quadrupel, kijk vooral even naar deze link voor een korte en bondige beschrijving van dit begrip. Dit is inmiddels het vijfde “Jopen biertje” waar wij aandacht aan besteden op deze site. Lees vooral ook onze blogs over Jopen Adriaan Witbier en Malle Babbe, Jopen lentebier en Jopen Johannieter. Binnenkort een nieuw blog over Jopen extra stout! Proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *