IMG_9382

Affligem Dubbel bij Natuurlijk Nul – 15

Arie Affligem Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

IMG_9372

Tijdens de lekkere lentedagen vorige week besloot ik om met vrouw en kids een gezellig dagje naar Delft te gaan. We waren van plan om ergens te gaan lunchen en kwamen het gezellige tentje Natuurlijk Nul – 15 tegen (met 015 als netnummer van Delft, en Natuurlijk als in biologische kost).

Bierkaart

IMG_9378

Vrouw en kinderen tevreden, we gingen voor een ouderwetse hamburger en mijn dochter voor een “broodje aap”, wat uiteindelijk gewoon een broodje kip bleek te zijn ;-) Allemaal reuze lekker, en het eten maakt dit tentje helemaal goed. Maar. Het werd snel zelfs een geweldig tentje! Want. Wat hebben ze bij Natuurlijk Nul -15: een bierkaart. Bierkaart. Geen wijnkaart, maar een B.I.E.R.K.A.A.R.T! Leuk! Meteen openklappen die handel.

In de bierkaart vind je een mooie collectie aan goede bieren. Het was lastig om een keuze te maken, maar uiteindelijk ging mijn keus naar Affligem Dubbel. Een tijdje terug had ik namelijk al Affligem Tripel geproefd via belgischbierspecialist.nl, en was nu ook benieuwd naar de Dubbel variant.

Affligem Dubbel

IMG_9383

Affligem is erkend als Vlaams-Brabants streekproduct en  is een officieel abdijbier verkrijgbaar als blond, dubbel en tripel. Er zijn ook twee seizoensbieren: Noël en Patersvat. Affligem Dubbel is van hoge gisting, met nagisting in de fles. De ingrediënten zijn duidelijk: donkere gerstemout, hop, gist en water. “Volgens origineel recept sinds 1074”, aldus het etiket. Verder won deze dubbel zilver op de European Beer Star 2007 en International Beer Challenge 2011.

Affligem Dubbel is een bier met veel verschillende smaaksensaties. Lichte karamelachtige zoetigheid, lichte bittere en kruidige smaken. Dit bier was met de heerlijke hamburger een goede combinatie. Het was genieten en na afloop heerlijk wandelend in het zonnetje nagenieten van deze 7% bevattende Dubbel :-)

IMG_9380

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *