0feec8_7705aad88d7ad33e3f94529c1d838047

De Leckere Witte Vrouwen (Wit Speciaal)

Arie De Leckere Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Het tweede biologische bier uit het hart van Utrecht, ook uit het bierpakket, is een witbier met de naam ‘Witte Vrouwen‘ en heeft als korte omschrijving ‘Wit Speciaal’.

Abdij van Witte Vrouwen

EetDrinkNL-bierman-2012-12-16---50cdf2d2c9558Het eerste biologische bier dat De Leckere op de markt bracht was een witbier. De keuze voor de naam ‘Witte Vrouwen’ was snel gemaakt omdat deze gelinkt is aan de Utrechtse stadshistorie.

Zo werd in 1139 één van de eerste verharde wegen in Nederland aangelegd dwars door de drassige veengronden (de wech die doer ’t veene gaet). Deze weg werd rond 1290 bestraat en kreeg toen ter onderscheiding de naam Nieuwe Steenweg. Deze weg diende als oostelijke handelsroute voor de stad Utrecht. Aan het einde van deze route lag de Abdij van Wittevrouwen en hier leefden nonnen die in zuiver wit gekleed gingen: de Wittevrouwen.

De kenmerken van De Leckere Witte Vrouwen

Dit bier heeft een frisse smaak, zoals je van een witbier mag verwachten. Het is een lichtblond tarwebier met een prettige geur. Na het drinken proef je nog de romige en zoete nasmaak. Het biertje heeft een alcoholpercentage van 5% en je hoeft er geen citroen bij te doen. Dan doe je de complexe smaak die dit biertje bevat teniet en dat zou zonde zijn! Lekker koud drinken, proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *