unnamed

Maallust veldwachter bockbier

Andre Maallust Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Dit biertje is afkomstig uit de Maallust brouwerij te Veenhuizen, Drenthe. Het is dus gelukt om een écht Drentsch biertje te vinden en ook nog eens eentje die uitstekend bij het seizoen past!

Brouwerij Maallust Veenhuizen

Sinds 2011 wordt hier bier gebrouwen, in totaal zijn het nu alweer zes verschillende. Kijk vooral even hier voor een mooi overzicht van de verschillende Maallust bieren. Ondanks de korte geschiedenis van het bier heeft het plaatsje Veenhuizen (Noordenveld) wel een wat langere geschiedenis. In Veenhuizen zijn namelijk drie strafinrichtingen waar vandaag de dag nog zo’n 1.000 gevangenen zitten. Met een knipoog noemen de 25 oprichters van de brouwerij zich dan ook de “zware jongens”. Het pand waarin de brouwerij is gevestigd was vroeger een graanmaalderij, vandaar de naam “Maallust”.

Veldwachter Bockbier

unnamed-(1)Maallust veldwachter bockbier is een bruin/rood biertje met een alcoholpercentage van 6,7%.  De ingredienten van dit biertje zijn; water, gerstemout, hop en ondergistende gist. Het leuke is dat ook deze brouwer een leuk recept op de site heeft staan. Kijk vooral even hier voor het recept en wat achtergrondinfo over dit biertje. Verder voldoet dit biertje aan de verwachtingen die je hebt bij een herfstig bockbier, het is krachtig en een beetje zoet, maar ook kruidig en je proeft duidelijk de heerlijk gebrande mout! Bijkomend pluspunt is dat we een echt Drentsch biertje hebben gevonden! Niet zo eentje als deze…

Maallust bier: Waar te koop?

De bieren van Maallust zijn niet heel makkelijk te krijgen in de regio Rotterdam, maar er schijnt in ieder geval in Gouda een winkel te zijn waar het bier te koop is. Hier ben ik achter gekomen dankzij de handige tool op de site van de brouwerij! Binnenkort maar eens even langsgaan! Proost!

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *