wilde gagel1

Gageleer

Arie Gageleer Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Belgisch streekbier, bier van hoge gisting, staat er geschreven op de voorkant van dit stoere doch nette flesje. Het stoere uiterlijk vind je terug in de vorm van de fles, het nette, of keurige, vind je terug in het label waarop je een mooie tekening ziet van een kruid. Dit kruid refereert uiteraard aan de bron van dit kruidenbier: Gagel.

Gagel

De wilde gagel is een bladverliezende struik die voorkomt op natte, zure, venige grond, op heidevelden, in moerasbossen en laagveenmoerassen. Ook komt de struik in de duinen voor en bloeit in april en mei. Vanwege de bitterstof in de bladeren wordt gagel soms gebruikt bij het brouwen van bier.

Natuurbier

gageleer1

Gageleer is een volledig natuurlijk bier, zonder bewaarmiddelen. Het bier dankt zijn kenmerkende smaak aan de gagel. Een deel van de opbrengst van dit bier gaat naar Natuurpunt, een vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen.

De smaak van Gageleer

Ondanks het alcoholgehalte van 7.5% is Gageleer verrassend fris. De bitterheid is er subtiel in terug te vinden, er is een mooi evenwicht tussen kruidige en fruitige aroma’s. De smaak doet daarom het uiterlijk van het flesje aan, stoer maar lief. Een frisse smaak met een stevig alcoholgehalte.

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *