LatrappePuur

La Trappe PUUR

Arie La Trappe Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

La Trappe PUUR, een biertje dat Andre eens als presentje mee nam tijdens een bezoek. Ondertussen geproefd, en dit biertje smaakt biologisch lekker! ;-)

bottle_puurOrganic Unfiltered Trappist, staat er geschreven op de voorkant van het label. Een ongefilterd biologisch trappistenbiertje dus. Trappistenbier, of kortweg Trappist, is bier dat door trappisten, in dit geval monniken van de orde der cisterciënzers wordt gebrouwen. Het is dus eigenlijk geen biersoort maar een omschrijving van de herkomst ervan. Wereldwijd zijn er slechts negen trappisten-brouwerijen. Zes van de negen zijn gelegen in België, één in Oostenrijk en twee zijn er gelegen in Nederland. Dit zijn La Trappe van de Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot én sinds kort ook “Zundert”, afkomstig uit Trappistenbrouwerij de Kievit.

De trappist die ik hier in mijn hand heb, La Trappe PUUR, is een licht fris bier met 4.7% alcohol. Bij het brouwen van dit bier zijn uitsluitend hoogwaardige, biologische ingrediënten gebruikt en heeft daarom de naam PUUR gekregen. Kijk vooral even hier voor een overzicht van alle Trappistenbieren en hun websites.

Deze trappist moet ik onthouden voor wanneer de lente straks weer begint, maar ook nu, op deze ongure semi-winterdag, smaakt -ie heerlijk!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *