IMG_1531

Leffe blond

Andre Leffe Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Leffe blond is een populair biertje dat op veel plaatsen verkrijgbaar is.  Dit biertje is afkomstig uit de brouwerij van Leffe in Dinant, België. Met z’n blonde kleur en frisse smaak is dit een biertje dat het hele jaar door gedronken kan worden.

Leffe

Voor een uitgebreide beschrijving van de geschiedenis van dit bier en de brouwers ervan, verwijzen wij jullie graag door naar onze blogs van een tijdje terug. Die gingen over Leffe lentebier en Leffe tripel. Hierin valt onder andere te lezen waarom Leffe blond een abdijbier is en dat Leffe inmiddels eigendom is van de grootste brouwer ter wereld: AB-inbev. Verder valt er natuurlijk te lezen over de lange en boeiende geschiedenis van dit biertje!

Leffe blond

IMG_1542Leffe blond is één van de negen Leffe bieren. Het heeft een alcoholpercentage van 6,6% en een frisse smaak, het biertje is verder een klein beetje bitter. De bittere smaak is echter zo subtiel dat je deze tijdens het drinken nauwelijks opmerkt. Leffe blond is het tweede biertje dat weer werd gebrouwen sinds de brouwerij opnieuw werd opgestart, de eerste was Leffe bruin. Wat verder goed naar voren komt tijdens het drinken van dit biertje is de fruitige smaak ervan.

Foodpairing

Bij Leffe besteden ze veel aandacht aan het zoeken naar gerechten die goed bij een bepaald bier passen. Dit noemt men “foodpairing”. Op de website van Leffe zeggen ze zelf het volgende over de gerechten die bij Leffe blond passen:
” Een echt aperitiefbier dat ook heerlijk smaakt bij tal van gerechten, vooral bij rood vlees, zoetzure gerechten en kazen met witschimmelkorst, zoals Camenbert, Brie, Brillat-Savarin of Saint-Marcellin. Tal van kazen met een romige textuur smaken heerlijk af bij de frisse, fruitige noten van de Leffe Blond. Leffe Blond bevat 6,6% alcohol en wordt best bij een temperatuur van 5 à 6°C in een kelkglas geserveerd, zodat alle verschillende aroma’s vrijkomen.”

Een biertje voor de feestdagenIMG_1547

Leffe blond is dus een biertje dat goed bij vele verschillende gerechten past. Er bestaat ook een Leffe kerstbier, maar een Leffe blond is ook echt een aanrader voor tijdens het kerstdiner!

Proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *