IMG_1473

Gulden Draak 9000 quadruple

Andre Gulden draak Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Gulden Draak 9000 quadruple is afkomstig uit de van Steenberge brouwerij. De brouwerij waar vele bijzondere bieren worden gebrouwen. Voor ons is het dan ook weer een genoegen om weer eens een biertje van deze brouwerij te proeven!

Herkomst van de naam

IMG_1469Wat het allereerste opvalt aan dit biertje is natuurlijk de naam. “Quadruple” slaat op de soort bier, dit is eigenlijk een soort gerstewijn net zoals bijvoorbeeld Burg bier”Gulle“. Een belangrijke eigenschap is het hoge alcoholpercentage van 10,5%, hoger dan bij de meeste tripels.

Het getal 9000 is een link naar de stad Gent, vanwege de postcode van deze stad ( denk aan telefoonnummers die beginnen met 010 bij Rotterdam).
De Gulden Draak staat op het Belfort van Gent, de grote Middeleeuwse toren in de stad. Tot zover de naam van dit bijzondere biertje.

Gulden Draak 9000 Quadruple

IMG_1476

Het biertje is amberkleurig, zoals je ook kunt zien op de foto hiernaast. Met een alcoholpercentage van 10,5% is het een zwaar bier, maar echt proeven doe je de alcohol niet heel veel. Het bier ruikt wel sterk naar alcohol, maar de smaak valt dus mee. Het leuke van de brouwer is dat deze ook een aantal tips voor ons als consument heeft, waardoor dit biertje op een simpele manier het beste tot zijn recht komt. Kijk vooral even hier voor onder andere wat schenktips.

Cadeau

Dit biertje wordt gebrouwen sinds 2011, omdat de originele Gulden draak toen 25 jaar bestond. Eigenlijk dus als een soort cadeau aan ons als bierdrinkers! Het toeval wil dat ik dit biertje ook als cadeau kreeg voor mijn verjaardag, samen met “Piraat” en de “gewone” Gulden draak. Zo’n cadeau hoop ik in ieder geval vaker te krijgen! Proost!

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *