IMG_1482

Brand Dubbelbock

Andre Brand Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Soms kom je een biertje tegen waar je geen genoeg van kunt krijgen. Dat is het geval bij Brand Dubbelbock! Dit Nederlandse biertje smaakt verrassend goed en maakt van de herfst een seizoen om naar uit te kijken!

Brand Dubbelbock

Brand Dubbelbock is vanaf de derde week van september verkrijgbaar in de winkels. Je hoeft er vanaf dat moment waarschijnlijk niet lang naar te zoeken, want ik ik heb deze gewoon bij de PLUS gekocht. Het biertje bestaat sinds 1987 en wordt gebrouwen in Wijlre (Limburg), door brouwerij Brand. Hier worden ook veel andere bieren gebrouwen, wij hebben onder andere al aandacht besteed aan Brand lentebock. Het biertje heeft de naam dubbelbock omdat het twee keer wordt gerijpt, wat natuurlijk ook van invloed is op de smaak.

Caravienne en pale ale mout

IMG_1489 copyDeze twee (gebrande) graansoorten zijn ervoor verantwoordelijk dat dit biertje zijn mooie rode kleur heeft. Je proeft niet alleen ook echt de geroosterde/gebrande mouten, je ruikt ze zelfs! Ik vind dit persoonlijk een heerlijke geur en het geeft het biertje gelijk ook een robuuste eigen smaak. De kleur van het bier valt net even iets donkerder uit dan dat de brouwer op zijn site laat zien, ik zou het als roodbruin omschrijven.

Hallertauhop en dubbele rijping

De Hallertauhop staat bekend om zijn aromatische eigenschappen. Wij hopen nog te horen van de brouwer welke Hallertau hop er precies is gebruikt, ook daar is namelijk weer onderscheid in te maken. Elke soort heeft weer kenmerkende eigenschappen. Brand Dubbelbock is dubbel gerijpt. Dit komt vrij regelmatig voor bij de wat zwaardere bieren en zorgt voor een meer uitgebalanceerde smaak. Kijk vooral even hier om een wat beter beeld van het rijpingsproces te krijgen. Verder heeft dit biertje een alcoholpercentage van 7,5%, kijk hier om de samenstelling van het biertje verder te bekijken.

Tulpglas

Drink dit biertje uit een tulpglas, op het etiket staat waarom: ” De schuimkraag blijft hierin langer bewaard, waardoor de mout aroma’s in het glas blijven gevangen.” Klinkt mooi en dat is het ook! Proost!

 

(Meer weten over bierglazen? Kijk dan vooral even hier.)

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *