Untitled-1

Een prijs voor Jopen Johannieter

Arie Jopen Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Jopen Johannieter is weer in de prijzen gevallen. Ditmaal een derde plaats tijdens het PINT Bokbierfestival in de Beurs van Berlage: Beste Bockbier 2013.”

Wéér een prijs voor Jopen Johannieter

Het is niet de eerste prijs die Jopen Johannieter in de wacht sleept, dit dubbelbokbier heeft namelijk al de volgende mooie prijzen op zijn naam staan:

  • Europe’s Best Gold, World Beer Awards 2013
  • Derde plaats, Beste Bockbier 2012, Amsterdam
  • Winnaar Lekkerste Bokbier 2011
  • Winnaar Lekkerste Bokbier 2010

Voor ons natuurlijk reden genoeg om dit bokbier eens te proeven!

Jopen Johannieter

De recepten van het Jopenbier uit de Middeleeuwen zijn bewaard gebleven in het Noord-Hollands Archief. Het archief is gehuisvest in het voormalige Sint-Jansklooster in de Jansstraat in Haarlem. De kloosterorde die hier in de Middeleeuwen actief was waren de Johannieter monniken, ook wel hospitaalridders genoemd. Deze monniken brouwden in het klooster ook bier, voor hun gasten en voor eigen gebruik.

De smaak van Jopen Johannieter

Bij het uitschenken in een schoon bierbokaal, ontdekken we een mooie donkerbruine kleur met daarbovenop een mooie stevige lichtbruine schuimkraag. De aangename geur van het bier en het mooie uiterlijk na het uitschenken beloven al veel goeds. Dit bokbier heeft een volle smaak en ondanks het hoge alcoholpercentage van 9% merk je dit niet terug in de smaak. Het is daarom een goed doordrinkbaar bier (wel rustig doordrinken!). Het is niet te bitter, maar wel bitter genoeg om het als zwaar donker dubbelbokbier door te laten gaan. Lekker subtiel!

Mrs. Arie proeft mee

Ook Mrs. Arie wil weleens een slokje mee proeven, en aangezien zij het bericht over de prijs had opgevangen, was níet proeven uitgesloten. Mrs. Arie vind het lekker, het smaakt naar een goed bruin bier. Ze vind ‘m licht bitter, maar niet té (daar zijn we het dus over eens). Ze proeft ook een klein beetje een zoetige smaak, en dit maakt het voor haar juist een lekker bier. Normaal drinkt ze maar 1 slokje mee, maar hier nam ze er wel 5 van!.

Nou, wij weten genoeg! Jopen heeft deze prijs dubbel en dwars verdiend!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *