IMG_9985

Jopen: Lentebier (20% kassakorting!)

Arie Jopen Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Nee, we zijn niet doorgeslagen bij biertjeproeven.nl. We begrijpen ook de stand van de maan: het is namelijk al bijna een maand lang herfst. Dit lentebier was gewoon met dikke korting aangeprijsd en wij houden van bier met korting, of gratis bier, maar 20% korting is ook goed! ;-)

Bier met korting

Het was mijn vrouw die Jopen Lentebier met een dikke rode kortingssticker in het vizier had, met de gedachte dat ik hier volgend jaar wel over kan bloggen. Ik kan wachten tot de lente, maar ik wil weten hoe lentebier smaakt in de herfst!

‘I like to live on the edge!’ ;-)

Lentebier in de Herfst

Hoe smaakt lentebier in de herfst? Deze Jopen smaakt in ieder geval goed. Geen zonnetje op dit moment. Ook geen fluitende vogeltjes of bloeiende bloemetjes en zoemende bijtjes. Gewoon lentebier drinken wanneer het keihard donker is buiten, en koud en nat van de regen, en met dode blaadjes op de grond. Niks mis mee :-) Lentebier kan best in de Herfst.

Alle gekheid op een stokje. Met toeval kwamen we dit lentebier tegen in oktober, maar het is serieus een goede keus op een koude herfstdag. Wat maak lentebier dan typisch geschikt voor de lente?

Vroeger kon er in de zomermaanden vanwege de hoge temperaturen niet gebrouwen worden. Als er met hoge temperatuur werd gebrouwen, werd het bier snel zuur. Vanwege de hoge temperaturen was het bier bovendien maar kort houdbaar. Daarom werd elk jaar in het begin van de lente nog één keer een grote hoeveelheid bier gebrouwen. Dit bier werd lentebier genoemd. Het alcoholgehalte in dit bier was hoger dan gewoonlijk, zodat het bier langer bewaard kon worden. Ook al wordt bier tegenwoordig het hele jaar door geproduceerd, nog steeds wordt de traditie van lentebier in stand gehouden. Vele brouwerijen brengen één keer per jaar, in het begin van de lente, een lentebier op de markt. De lentebieren zijn meestal blond, hebben een alcoholgehalte van ongeveer 6,5% en zijn lekker fris van smaak. In Nederland en België worden er vaak kruiden en vruchten aan het brouwsel gevoegd. Bron: www.lekkerbierdebierwinkel.nl

Jopen Lentebier

Lentebier kan dus best in de Herfst! Ook Jopen Lentebier kan naar mijn mening best in de herfst gedronken worden. Het bier heeft een alcoholpercentage van 7% en heeft een ongefilterde blonde kleur. Verder is dit bier gewoon lekker, herfst of lente; altijd tijd voor Jopen Lentebier!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *