IMG_9900

Capucijn Abdijbier Dubbel

Arie Budels Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Andre kwam laatst aanzetten met een flesje Capucijn. Hij had bij de bierwinkel hier om de hoek, Bier&zO, flink ingeslagen zodat hij voor ons weer flink kan ‘bierbloggen’. Voor mij had Andre ook wat bier meegenomen, waaronder dus een flesje Capucijn.

Capucijn Abdijbier Dubbel

IMG_9902

Dit bier wordt gebrouwen door de Budelse Brouwerij, waarmee ons blog eigenlijk is begonnen. Onze eerste vier blogs gingen namelijk over vier bekende bieren van Budels: zie categorie Budels. Ik had eerst helemaal niet in de gaten dat deze Capucijn van dezelfde Budelse brouwerij is, zo op het eerste gezicht zie je ook geen link naar Budels, maar na een korte speurtocht kom je er toch wel achter…

Franse Kapucijnen

Capucijn Abdijbier Dubbel wordt gebrouwen ter ere van de Franse Kapucijnen,  deze hadden namelijk in het begin van de vorige eeuw (van 1882 tot 1891) in Budel een klooster. De kapucijnen, of minderbroeders kapucijnen, zijn een tak van de orde van de franciscanen. De kapucijnen bestaan in Nederland al sinds ongeveer 1530. Volksprediking en catechismus onderrichten waren hun voornaamste taak, maar bier brouwen kunnen deze monniken dus ook!

De smaak van Capucijn Abdijbier Dubbel

IMG_9905

Deze bruine dubbel, met een alcoholpercentage van 6,5%, heeft een zeer mooie schuimlaag die niet snel wegtrekt. Het bier is gefilterd, is aangenaam bitter en vol van smaak. Ik ontdekte ook een zoetige geur met daarnaast ook de geur van hout.  Dit mooie robijnkleurige biertje is het lekkerst als het een temperatuur heeft van zo´n 11 graden. Verder is deze Capucijn verrassend lekker en zal zeker nog eens in mijn boodschappenmandje belanden!

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *