IMG_1275

Piraat brouwerij van Steenberge

Andre Piraat Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Dit biertje is afkomstig uit een Belgisch bierpakket dat ik voor mijn verjaardag heb gekregen. Er zaten zes Belgische bieren in, waarvan “Piraat” er eentje was. Het pakket bevatte alleen zware bieren, waarvan de meesten boven de 10% alcohol bevatten.

Brouwerij van Steenberge

Het Piraat biertje wordt gebrouwen door Brouwerij van Steenberge in Ertvelde, België. Door de brouwerij die al sinds 1784 bestaat, worden vele bieren gebrouwen. Lees hier meer over één van de vele bijzondere Belgische brouwerijen. Piraat is een biertje dat serieus bij je binnenkomt, met een alcoholpercentage van 10,5% en 23° Plato. Het biertje is (licht) amberkleurig en de schuimkraag is vlak na het schenken vrij stevig, maar zakt alweer snel in. De smaak is kruidig en bitter.

Warm en bitter

De bittere smaak blijft lang hangen na het drinken van dit biertje. Verder geeft het biertje je een warm gevoel tijdens en na het drinken, maar dat is logisch voor zo’n zwaar biertje! “Piraat” is een biertje dat hergist op de fles en het wordt verkocht in flesjes van 33cl.  Je kunt ook flessen kopen van 75 cl en van anderhalve liter, maar zorg dan wel dat je dat niet alleen hoeft op te drinken!

Koken en bier

IMG_1276

De brouwerij heeft op haar site ook veel recepten staan. Erg leuk als je interesse hebt in koken met bier! Het zoeken van een gerecht dat bij een bepaald bier past heet ook wel foodpairing. Met foodpairing bedoeld men ook het bereiden van gerechten met bier als ingrediënt. Leffe laat op haar site ook een paar mooie voorbeelden van foodpairing zien, zoals ook te lezen is in ons blog over Leffe lentebier.

Piraat is een biertje voor een koude winteravond, de brouwers hebben gelijk: het geeft je een warm gevoel! We zitten in oktober: drink eens een Piraat! Proost!

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *