IMG_9888

Brouwerij de Molen: Donder & Bliksem, Vuur & Vlam, Licht & Lustig

Arie brouwerij de Molen, De Molen Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

‘Nieuwsgierig & Verbaasd’

IMG_9895Brouwerij de Molen is een bierbrouwerij in Bodegraven, Zuid-Holland. De brouwerij bevindt zich in een mooie historische windmolen met de naam ‘De Arkduif‘. In deze witte molen, die er al sinds 1697 (!) staat, bevindt zich naast de brouwerij ook een restaurant en een winkel met bieren en streekproducten.

In de bierwinkel bij mij om de hoek verkopen ze een aantal bieren van Brouwerij de Molen. De marketing achter de bieren van deze brouwerij zijn hier duidelijk en direct. De witte labels met simpele zwarte teksten spreken je meteen aan (of juist niet!) De namen zijn in ieder geval erg origineel, een aantal voorbeelden naast de bieren uit deze titel: ‘Bommen & Granaten’, ‘Tik van de Molen’, ‘Bloed Zweet & Tranen’, ‘Eiken Hel & Verdoemenis’, ‘Kopi Loewak’ (!), ‘Rook & Vuur’, en nog véél meer! Een volledige lijst kun je vinden op de bierografie pagina.

Ik was verbaasd over de hoeveelheid leuke biernamen, het is waarschijnlijk erg leuk om bij De Molen op de marketingafdeling te werken! Ik werd al snel erg nieuwsgierig om een aantal willekeurige bieren te proeven. Mijn keus ging uiteindelijk uit naar ‘Donder & Bliksem’, ‘Vuur & Vlam’ en ‘Licht & Lustig’.

Licht & Lustig

IMG_9891
Het begint redelijk goed, dit licht-donker troebele bier met een alcoholpercentage van 5,2% is goed te drinken. Het ruikt wel een beetje apart, maar de smaak is lekker romig en ik proef een tintje caramel. Het is een aparte niet gebruikelijke smaak, een echte eigen smaak dus. Het was geen vies biertje, ik ben blij dat ik eens een ander soort biertje heb gedronken, maar ik zal ‘m toch niet snel nog eens nemen.

Donder & Bliksem

IMG_9889
Deze pils met 5,9% alcohol is een stuk lekkerder! Totaal anders dan het eerste bier. Een lekkere pils, bitter en toch fris. Volgens de website van De Molen is het een pils dat goed te nuttigen is tijdens een barbecue of een verjaardag, en daar kunnen ze weleens gelijk in hebben ook. Verras je gasten eens met dit pils en de avond zal zeker in Vuur & Vlam vatten. Uhh, oh nee, dat is het volgende bier ;-)

Vuur & Vlam

IMG_9890
Lekker. Bitter. Lekker omdat je veel smaken proeft, een complexe mix aan smaken. Ik heb het idee een beetje gember te proeven. Een bier die je in stijl moet drinken bij een snack of maaltijd. Een bier waar je echt van kan genieten! Alcoholpercentage: 6,2%.

De eerste ervaring met Brouwerij De Molen is zeker positief, helemaal omdat er nog meer dan genoeg bieren liggen te wachten om ook geproefd te worden door biertjeproeven.nl!

Bezoek de Molen

IMG_9892
Achter op elke fles is een label geplakt met de tekst ‘Bezoek de Molen’, met Tour en Tasting. Dat is wat ik en Andre zeker gaan doen in de nabije toekomst. Wij willen meer weten van deze leuke originele brouwer, en wij willen weten welke andere smaken er schuilen achter die geheimzinnige originele namen!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *