IMG_0902

Burg bier Veluws blond

Andre Burg bier Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Het is allemaal geheel toevallig, wij bloggen gewoon over bieren die wij tegenkomen onderweg. Het is alleen weer een blond biertje geworden, namelijk Veluws blond. De laatste tijd vliegen ze je om de oren. Wellicht heb ik in mijn onderbewustzijn toch een voorkeur voor blond, in ieder geval voor blond bier!

Alweer eentje van Burg bieren!

Dit bittere blonde biertje is er ook weer eentje van de Burg brouwerij uit Ermelo. Het biertje heb ik gekocht in de bierwinkel die bij deze brouwerij hoort. Dit bier wordt slechts zeer beperkt gebrouwen omdat het een kleine brouwerij is, maar ik heb er gelukkig nog eentje kunnen bemachtigen!

Pittig en bitter

Toch is dit biertje voor mij niet voor herhaling vatbaar. Het is te waterig en te zuur naar mijn smaak. Afgaande op de geur van dit biertje zou je dat niet zo snel zeggen, het ruikt wat milder en je verwacht dan ook een milde, zachte smaak. Helaas krijg je die niet, ook niet bij de afdronk. De smaak is meer pittig en bitter, ik snap niet dat er ook mensen zijn die het een zoet biertje noemen, dat is toch echt alleen de geur. De kleur van het biertje is goed te zien op de foto en is ook troebel (ongefilterd).

Genoeg keus bij Burg bieren

IMG_0910

 

Voor de liefhebbers van wat meer pittige bieren is dit biertje met een alcoholpercentage van 5,5% natuurlijk prima. Voor mij blijft het bij deze ene keer. Gelukkig heeft de Burg brouwerij nog een aantal andere bieren die wel zeer naar mijn smaak zijn! Lees bijvoorbeeld ook het blog over Burg bier Gulle, van vorige week op deze site.

Proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *