IMG_0838

Slaapmutske: Bio Tripel

Arie Slaapmutske Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

“Bier voor goedgemutsten”, zegt de slogan van Brouwerij Slaapmutske. Goedgemutst word je zeker van de variant ‘Bio-Tripel’. Dit zware bier maakt je snel vrolijk door de combinatie van het alcohol percentage (8%) en de straffe smaak, die toch ook weer enigszins een fris tintje vertoont.

Lachende maan

Het etiket is een eigen ontwerp van de Brouwerij, de lachende maan aan de zijkant en de naam en slogan ernaast. Het oorspronkelijke etiket onderging een face-lift eind 2005 en begin 2006 wordt de lachende maan van een Slaapmutske voorzien. Kort daarop worden ook de glazen aangepast en voorzien van een maan met Slaapmutske.

Slaapmutske Bio-Tripel: sinds 2009

In januari 2009 werd Slaapmutske Bio-Tripel gelanceerd. Dit bier met BIO-garantie wordt vooral in bio- speciaalzaken verkocht en maakt gebruik van verschillende biologische moutsoorten.

Het is een goudblond hogegistingsbier met hergisting op de fles. De afdronk is prettig van smaak en vloeit uit tot aangenaam zachtbitter. Een mild stevig bier voor de echte bierliefhebber met hart voor natuur.

Zie ook onze blogs over Slaapmutske tripel, Slaapmutske blond en ons bezoek aan de brouwerij in Lochristi met het interview met de brouwer, Dany de Smet.

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *