IMG_0719

De Verboden Vrucht

Andre De Verboden Vrucht, Hoegaarden Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Dit biertje valt onder de Hoegaarden bieren. Hoegaarden wordt gebrouwen in Brouwerij de Kluis te Hoegaarden en is eigendom van Anheuser-Busch Inbev, de grootste brouwer ter wereld.

Sluiting brouwerij de Kluis voorkomen!

Er is een aantal jaar geleden sprake geweest van sluiting van Brouwerij de Kluis, omdat het brouwen volgens Inbev efficienter kon plaatsvinden in Jupille. Dat is er niet van gekomen, mede door de protesten van de lokale bevolking en natuurlijk het personeel zelf.

Het brouwproces

Het leuke van de website van Hoegaarden is dat ze het brouwproces in heldere taal en afbeeldingen uitleggen. Dit complexe proces is moeilijk te begrijpen als je er niet regelmatig mee bezig bent, vandaar dat een kijkje op de website het brouwproces wat zou kunnen verduidelijken.

De verboden vrucht

En dan het biertje zelf, De Verboden Vrucht. Wat als eerste opvalt is het etiket. De afbeelding van Adam en Eva in het paradijs, op het moment dat Eva de vrucht aan Adam geeft, is gebaseerd op het schilderij van Peter Paul Rubens met de titel “Adam en Eva in het paradijs”. Op het etiket drinken Adam en Eva gezellig samen een biertje, vlak voordat ze het paradijs worden uitgetrapt. Blijkbaar vonden zij dat een aanvaardbaar gevolg. Dan moet het dus wel erg goed bier zijn!

Het alcoholpercentage van dit biertje is 8,5%. Dit biertje Hergist op de fles en je kunt het beste inschenken als het bier een temperatuur van 5 á 6 graden heeft. Verder is het belangrijk dat je dit biertje rechtop bewaard.

Alcoholsmaak overheerst

De smaak van dit rode biertje zal niet bij iedereen even populair zijn en is het ook niet waard om je lekkere leventje in het paradijs voor op te geven. Ik vond het niet voor herhaling vatbaar, mede doordat ik een biertje met een zachte smaak had verwacht, maar dat viel dus tegen. Verder proefde ik de alcohol er wel heel duidelijk in terug, zonde omdat er zoveel andere ingredienten zijn gebruikt, waaronder koriander en sinaasappelschillen. Maar goed, het blijft een kwestie van smaak natuurlijk!

 

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *