IMG_0441

Slaapmutske Tripel

Arie Slaapmutske Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Mede door ons bezoek aan de Proefbrouwerij in Lochristi zijn wij nog enthousiaster geworden over de verschillende Slaapmutkse bieren. Nu is, na ons blog over Slaapmutske Blond, de Slaapmutske Tripel aan de beurt! Kijk vooral nog even hier om te lezen wanneer we over een “Tripel” spreken.

Slaapmutske tripel

De Slaapmutske Tripel is ook weer bedacht door Dany de Smet, de “architect” van alle Slaapmutske bieren. De blonde en troebele kleur is goed te zien op de foto. Het bier is gebotteld in het kenmerkende, bruine Slaapmutske flesje. Het bier heeft een alcoholpercentage van 8,1% en is dus een zwaar biertje. Het bier hergist (nagisting) op de fles, wat betekent dat het gistingsproces opnieuw wordt opgestart. Dit zorgt er onder andere voor dat het bier langer houdbaar is, hoe lang is vaak niet precies aan te geven.

Wat is EBU?

Door de hergisting is de smaak van het bier ook aan verandering onderhevig, naarmate het “ouder” wordt. De smaak van deze Tripel is behoorlijk bitter, hoe bitter wordt vaak aangegeven met de afkorting EBU, voorafgegaan door een getal. Bij Slaapmutske Tripel is dat 35 EBU, vrij bitter dus, maar het kan nog vele malen hoger.

Extra koolzuur

Het biertje heeft verder een stevige schuimkraag, die het gevolg is van de aanwezigheid van extra koolzuur in het bier. Dit koolzuur zorgt voor extra druk in het flesje met als gevolg de stevige schuimkraag. De Slaapmutske Tripel is er sinds 2009 ook in een volledig biologische variant, Slaapmutkse Bio Tripel. Ook zeker het proberen waard!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *