IMG_0586

Konig Ludwig Weissbier

Andre Konig Ludwig Weissbier Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Het is eindelijk warm buiten! Op je werk dwalen je gedachten af naar een zonnig terras aan het strand, een rustige blauwe zee en natuurlijk een heerlijk, fris witbiertje!

Hell = helder

Deze blonde Konig Ludwig Weissbier (Hell) is er dan zeker eentje om uit te proberen. Het woordje “Hell” staat in rode letters onder de naam van het bier, maar betekent gewoon “helder”, niets onheilspellends dus!

Beierse koning

Het biertje wordt gebrouwen in de Schlossbrauerei van Kaltenberg, die is gelegen in de plaats Geltendorf, Beieren. Het heeft een alcoholpercentage van 5,5% en als ingrediënten bevat het; water, gerstemout, tarwemout, hopextrakt en gist. Het is een bovengistend bier en wordt verkocht in die mooie bruine flessen van een halve liter. Het biertje is vernoemd naar een Beierse koning, uit de tijd dat Duitsland nog uit tientallen koninkrijkjes bestond. Kijk vooral even hier naar een wat uitgebreidere toelichting (in het Duits ;).

Licht troebel en waterig

Als je het biertje uitschenkt dan, zie ook de foto, is het licht troebel. Wel minder troebel dan bij het gemiddelde witbiertje. De smaak van het bier is toch wel een beetje waterig. Verder proef je duidelijk een citrussmaak, die je ook wel kan ruiken. Zeker als het erg warm is, op dit moment zo’n 30 graden, hoeft het zeker niet negatief te zijn dat de smaak wat waterig is, maar wil je een witbier met een iets pittigere, meer kruidige smaak, dan zou ik niet voor dit biertje kiezen. Gelukkig is er keus zat! Volgende week vrijdag in ieder geval een nieuw blog over een, naar mijn mening, fantastisch biertje voor in de warme zomerdagen!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *