IMG_0383

Slaapmutske Blond

Arie Slaapmutske Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Laatst had Andre al geschreven over ons bezoek aan de Proefbrouwerij in Lochistri, België. Nu hadden wij van de brouwer van Slaapmutske, Dany de Smet, 7 bieren meegekregen welke wij (uiteraard) allemaal zullen beschrijven op biertjeproeven.nl.

IMG_0382Zo schenk je bier

Bij de afsluiting van onze leerzame dag bij Slaapmutske, na de uitgebreide uitleg van de Slaapmutske geschiedenis en een mooie rondleiding door De Proefbrouwerij, schonk de brouwer zelf voor ons een Slaapmutske Blond in. Met eigen ogen konden wij aanschouwen hoe dit bier ingeschokken dient te worden, uiteraard in een Slaapmutske glas!

IMG_0383IMG_0384Zo’n twee/derde van de fles werd helder ingeschonken om een goed beeld te krijgen van de pure helderheid van dit bier. Het ‘restje’ bier werd in een tweede glas geschonken zodat je duidelijk de troebelheid kon zien die zich onderin de fles bevond. Je proeft een duidelijk verschil, het troebele restje is een stuk bitterder dan de rest van de drank. De algemene smaak van deze variant is gewoon lekker fris en licht bitter.

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *