IMG_20130509_222946

Peelander Dubbel

Arie Peelander Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

De Rotterdamse Oogstmarkt wordt maandelijks gehouden op het Noordplein in Rotterdam. In een vorig blog schreef ik hier al over en over de ontdekking van de Peelander en Zeeuws Boerenland Bier kraam. Toen had ik de bieren Peelander Pilsener, Peelander Zeeuws Goud, Brune Wanne, Gouwe Marientje en het lekkere zoete kersenbier Rooie Siene.

Peelander en Zeeuws boerenlandbier

Een maand later was de Oogstmarkt er dus weer met al haar lekkernijen, maar deze keer besloot ik niet te gaan. Deze keer stuurde ik namelijk mijn vrouw erop uit om alle overige bieren voor mij te kopen :-) Vrouwlief kwam terug met 4 nieuwe bieren van Peelander en Zeeuws Boerenland en over ieder bier schrijf ik uiteraard een blog. Laten we beginnen met Peelander Dubbel.

Lichtbruin en troebel

Wanneer je Peelander Dubbel uitschenkt in een goed glas, komt de schuimlaag meteen lekker goed omhoog met een nette schuimkraag als resultaat. Het bier ziet er lichtbruin en troebel uit en heeft een alcoholpercentage van 6,5%. Het drinkt lekker weg, het is lichtbitter en heeft een prettige nasmaak. Tot zover blijft mijn Peelander avontuur positief!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *