IMAG2111

Krombacher Pils

Arie Krombacher 1 Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geheel toevallig kwam ik dit bier van het Duitse merk Krombacher tegen in de Jumbo. Het bier sprak me vooral aan om het keurmerk dat op het label pronkt, namelijk een keurmerk genaamd “Öko-test”. In eerste instantie dacht ik dat het een soort van Duits bio-keurmerk was, omdat het label ook “Eine perle der natur” omschrijft (een parel uit de natuur).

Öko-test

oko testÖko-test is echter geen biologisch keurmerk, maar het is een toonaangevende consumentenorganisatie in Duitsland. Het gelijknamige tijdschrift verschijnt maandelijks en publiceert onderzoeksresultaten van producten en diensten van A tot Z, waaronder dus ook bier. De Öko-test gebruikt een hoge kwaliteitsstandaard en maakt gebruik in zijn onderzoeken van de laatste technieken. Krombacher Pilsener heeft in augustus 2009 blijkbaar het stempel “sehr gut” gekregen. Niet slecht dus!

Niet biologisch, maar wél lekker!

Krombacher is een van de populaire bieren in Duitsland. De website claimt dat elke 10de fles die in Duitsland wordt geopend een Krombacher is. Aangezien ze in Duitsland wel van bier houden, is dat dus een aanzienlijke hoeveelheid. Krombacher is de op één na grootste brouwerij van Duitsland, op de eerste plaats prijkt de brouwerij Oettinger.

Massaproductie of niet, dit bier vind ik gewoon lekker. Niet vergelijkbaar met een Nederlands massafabrikaat zoals Heineken of Amstel. Krombacher Pils is echt lekker, met een eigen smaak. Het is een fris bier dat ijskoud het lekkerst is. Het bier is sprankelend en de lichtzoete nasmaak geeft deze pils zijn eigen karakter.

Voor zo’n 90 cent per flesje is het best een bier om groot in te slaan voor bijvoorbeeld een barbecue. Verras je vrienden eens met een Krombacher Pils!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Comments 1

  1. Hans Oudenhoven

    Super lekker bier. Ik koop Kromlacher blikjes van een halve liter bij de Lidl in Tüddern, hier vlak over de grens voor € 0,79.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *