IMG_0358

Emelissebrouwerij

Andre Brouwerij bezoek Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

IMG_0359Vorige week was ik een paar dagen op vakantie in Zeeland. Vlak bij het park waar wij verbleven was de kleine Emelissebrouwerij. Het zag er uitnodigend uit en ik heb dan ook een kort bezoek gebracht aan het restaurant en natuurlijk een blonde (want de zon scheen) Emelisse gedronken. Meer daarover en nog een aantal andere bieren van Emelisse is de komende weken op biertjeproeven.nl te lezen!

Rondleiding?

Ik heb geen rondleiding gekregen want ik had helaas niet al te veel tijd ( in de vakantie…) Ik begrijp uit de website wel dat het (soms) mogelijk is om wat meer informatie over de brouwerij te krijgen. Dit valt te lezen onder het kopje “arrangementen”. Er is voor zover ik weet niet echt een rondleiding op vaste tijden. Waarschijnlijk is een rondleiding ook binnen 5 minuten voorbij, aangezien de brouwerij echt heel klein is. Het is waarschijnlijk dat er daarom vaak andere activiteiten worden aangeboden, in combinatie met wat meer info over de brouwerij zelf.

De koperen ketel

IMG_0360Bij binnenkomst springt een grote koperen ketel meteen in het oog, dit geeft het geheel natuurlijk een ambachtelijke uitstraling, wat uiteraard ook de bedoeling is geweest van deze bijzondere constructie. Het leuke is dat het bier gewoon voor je neus wordt gebrouwen en dat maakt het een interessante beleving om hier wat te eten en/of te drinken. Je kunt natuurlijk ook eten in het restaurant, met als pluspunt dat bij elk gerecht een mooi bijpassend(!) bier kan worden geschonken! Dit noem je ook wel “foodpairing“. Het nadeel is alleen dat het bier best wel prijzig is, maar je proeft wel in elke soort de Emelisse smaak terug. Meer over deze smaak in de blogs over de bieren! Een bezoek aan het restaurant en het proeven van de  verschillende bieren is de moeite waard, maar verwacht geen bodemprijzen!

het begin óók in Lochristi

Het leuke is dat wij onlangs ook de brouwerij in Lochristi (België) hebben bezocht en er  achter zijn gekomen dat ook Emelisse hier bier heeft laten brouwen! Binnenkort een verslag hiervan op deze site!

IMG_0361

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *