IMG_0363

Kasteelbier donker

Andre Kasteelbier Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Kasteelbier bestaat uit vijf verschillende soorten waarvan “donker” er eentje is. Al deze kasteelbieren zijn van de zware categorie. De brouwer is Van honsebrouck en het bier wordt gebrouwen in Ingelmunster, Belgie. Zie ook de website van deze brouwer met een rijke historie!

De familie van Hounsebrouck

De familie van Hounsebrouck brouwt al sinds 1900 bier in het plaatsje Ingelmunster en vanaf 1986 bezit de familie hier een heus kasteel! Na drie jaar werd hier het eerste kasteelbier gebrouwen. Eigenlijk gaat het verhaal nog verder terug, tot aan begin 19e eeuw. Zie ook weer de website voor een mooi overzicht van de geschiedenis.

Kasteelbier donker

Dan het donkere kasteelbier zelf. Er zullen natuurlijk nog meer blogs volgen over de verschillende kasteelbieren, maar ik begin met deze, omdat de brouwers dat zelf ook hebben gedaan. Het is een bier dat ik nog niet kende. Ik had het wel eens zien staan in de supermarkt, maar er eigenlijk nooit echt aandacht aan geschonken. Het staat in de winkel ook niet vaak op ooghoogte, maar is meestal ergens in een hoekje weggestopt. De laatste tijd neem ik meer de tijd om rond te kijken in de winkels en dat had in dit geval het resultaat, dat kasteelbier in mijn winkelmand belandde!

Een zwaar bier

Met z´n 11% is het een zwaar bier, dat qua alcoholpercentage is te vergelijken met veel wijnen. Drink dit bier langzaam en je proeft dan de verschillende smaken die dit bier rijk is. Het is zoet en in mindere mate bitter. Je proeft chocolade en banaan(!) en nog vele andere smaken. Verder is het een machtig biertje; het vult behoorlijk! De brouwer zelf noemt het “het perfecte slaapmiddel” en daar sluit ik mij volledig bij aan!

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *