IMG_20130415_235610

Rooie Siene

Arie Zeeuws Boerenland Bier Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

En dan nu eindelijk het vijfde biertje dat ik had meegenomen van de Oogstmarkt in Rotterdam, twee weken terug. Mijn vrouw had dit bier uitgezocht en wilde persé wachten op een zonnige dag, om deze buiten te nuttigen. Afgelopen zondag was het zo’n zonnige dag! We gooiden de kinderen weer in de fietskar en wandelden de stad in om een zonnige plek op te zoeken, deze vonden wij op het plein aan de Laurenskerk.

Genietend in de zon met een Kriek

Na eerst een eitje te hebben gegeten met wat radijsjes, braken we Rooie Siene open. Het zonnetje scheen in ons gezicht en we genoten werkelijk van deze Kriek, met haar duidelijke kersensmaak. Ikzelf ben echt geen fan van zoet bier, maar deze was toch echt lekker. Niet mierenzoet, maar lekker subtiel friszoet. Het drinkt lekker weg en we hadden daarom ook spijt dat we niet meer van deze Rooie Siene bij ons hadden. We hadden naast deze fles nog wel twee andere zoete biervarianten bij ons om te testen, alleen viel één van die andere behoorlijk tegen, na het proeven van deze overheerlijke Kriek van Zeeuws Boerenland Bier. Daarover bloggen we later.

Rooie Siene

ZBB Etiketten 25-33cl.ai_Pagina_4

Op het label van de fles zien we een Zeeuwse dame in lokale klederdracht, scheurend op een bromfiets tussen de hopvelden van de brouwerij. Wellicht is de foto genomen, nadat ze genoten had van een Rooie Siene (of twee), aan de glimlach te zien. Nee, dit is mijn eigen interpretatie van de foto, maar het zou zomaar kunnen! ;)

Het fijne aan deze kriek is dat er geen kunstmatige toevoegingen zijn. De zoete smaak wordt gemaakt door rode kers, niets meer en niets minder. En dat is bij één van die andere twee zoete bieren wel anders, maar daarover later meer…

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *