IMAG1744

Orlanda Bierspecialist

Arie Bierwinkel 1 Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Orlanda Bierspecialist zit aan de Oude Binnenweg 111 in Rotterdam. Dit is één van de oudere winkels die zich op de Oude Binnenweg bevindt. Ze opende haar deuren in 1922 en de huidige eigenaar nam de sleutel zo’n 45 jaar geleden over. Nu, anno 2013, ruikt de winkel nog steeds heerlijk ouderwets. De vloer en schappen zijn nog steeds als wanneer de deuren opende bijna 100 jaar geleden. De eigenaar wil ook niets van een website of reclamebrochures hebben , om juist het nostalgische te behouden. Opvallend is dan ook, dat ze wél een Facebook pagina hebben.

Slijterij Wijnhandel Orlanda

De complete naam van Orlanda is ‘Slijterij Wijnhandel Orlanda’, maar omdat ‘Bierspecialist’ groot op de voorgevel pronkt, moest ik binnen natuurlijk even een kijkje nemen. Deze ambachtelijk ogende winkel is volgebouwd met heerlijke drank: middels een wand vol wijn, achter de counter een wand met sterke drank, in de hoek een ruime bier collectie, met werkelijk van alles wat. Zo’n 150 bieren verkoopt deze bierspecialist, waarvan je de meeste bieren niet snel in een supermarkt zult vinden. Denk aan bekende buitenlandse commerciële bieren zoals San Miguel, trappistenbieren van o.a. Westmalle, een leuke set Krieks en een uitgebreide collectie Belgische, Nederlandse, Engelse, Spaanse en Griekse speciaalbiertjes.

Veel blog-materiaal!

Ook de vriendelijke medewerker, die kennis van zaken heeft, helpt je graag bij het kiezen van het juiste bier. Nu heb ik willekeurig vier biertjes meegenomen. Omdat het de volgende dag een zonnige dag beloofde te worden, spoorde mijn vrouw me aan om een aantal Krieks te nemen. Zodoende heb ik twee Krieks meegenomen, waarover we binnenkort ook twee blogs gaan posten. Daarnaast vond ik opeens twee bieren waarover ik toevallig in de afgelopen week met een collega over sprak: Straffe Hendrik. Ja, die naam belooft wat. Het bier heeft een alcholpercentage van 9%. Ik nam meteen de gelegenheid om een ander bier van dezelfde brouwer op de counter te leggen. Over deze bieren gaan wij binnenkort ook bloggen.

Orlanda: Een echte specialist

Orlanda Bierspecialist is duidelijk de plek waar ik eens terug moet komen, om meer bieren te halen, die je niet zomaar in de Albert Heijn op de hoek tegen zal komen en je waarschijnlijk ook niet snel zult drinken!

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Comments 1

  1. Pingback: Slijterij Orlanda verkoopt nu ook Rotterdam op de Kaart, #17 - Rotterdam op de Kaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *