IMG_20130412_170154

Brand Lentebock

Arie Brand Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

“Fruitig voorjaarsbier met frisse hopsmaak”, omschrijft het label van deze Lentebock van Brand. Lentebock 2013 van brouwerij Brand heeft inderdaad een duidelijke, fijne, zoete en fruitige ondertoon. Op de website van Brand wordt mooi omgeschreven dat deze Lentebock zijn frisse smaak dankt aan de Saazer hop, gecombineerd met fruitige smaken van de gist.

Saazer hop

Deze hop is een aromahop en wordt bij het brouwen van bier voornamelijk gebruikt om zijn aromatische eigenschappen. Deze hop heeft namelijk een fijne, hoppige en licht geparfumeerde smaak en is daarom goed te gebruiken voor in een Lentebock. Saazer hop heeft zijn oorsprong in Tsjechië en is genoemd naar de stad Saaz.

Brand Lentebock 2013

Deze Lentebock van Brand is goed drinkbaar en de fruitige ondertoon maakt dit bier ideaal om gedronken te worden op een zonnige dag, op het terras, in de tuin of op het balkon. Maar thuis op de bank met de gordijnen open mag ook natuurlijk. ;-) Brand Lentebock staat in de schappen in 30cl flesjes en heeft een alcoholpercentage van 6,5%. Zonder statiegeld was dit flesje nog geen hele Euro. Goeie deal dus!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *