IMG_8391-copy

Zeeuws Boerenland Bier – Gouwe Marientje (Tripel Abdijbier)

Arie Zeeuws Boerenland Bier Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Naast de Dubbel Abdijbier had ik op de oogstmarkt ook de sterkere variant meegenomen, een Tripel Abdijbier genaamd ‘Gouwe Marientje’.

Bier met veel schuim

Bij het openen van de fles kwam er direct een gigantische hoeveelheid schuim naar boven, maar naar mijn idee had ik de dop niet te snel verwijderd. Zelfs na een paar flinke slokken bleef het schuim stijgen. Schuimen doet het dus goed :) Ik kon ook meteen de smaak proeven, en ook bij deze variant ben ik daar weer zeer tevreden over!

Niet zoet, wel bitter

In vergelijking met de Dubbel Abdijbier is deze een stuk minder zoet. Het hoge alcoholpercentage van 8% zorgt voor een serieus bier, een lekkere bittere Trippel, die zeer goed drinkbaar is. Alleen een beetje jammer van al dat schuim, maar bij een volgend bezoek aan de oogstmarkt zal ik deze fles nog eens kopen om te zien of het dan beter gaat!

Spelt

Een aantal bieren hebben spelt als belangrijkste graansoort, waaronder ook Gouwe Marientje. Spelt zorgt voor een bleke kleur en een stevige, frisse volmondigheid. Deze graansoort doet de smaak van deze Tripel in ieder geval erg goed.

Andere Zeeuws boerenland bieren

Wanneer je op de site van Zeeuws Boerenland Bier kijkt kom je meer spannende varianten tegen, zoals Witte Meriette, een witbier, of Zeeuws Mosselbier en ook het Zeeuwse Kersen Bier ‘Rooie Siene’. Deze laatste heb ik als vijfde bier meegenomen, alleen hier kan ik niet snel over bloggen. Mijn vrouw wil per sé dit bier drinken wanneer het zonnetje weer gaat schijnen… Nou, op de zon kunnen we nog wel even wachten, dus op blog nummer 5 ook! ;)

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *