107

Zeeuws Boerenland Bier – Brune Wanne (Dubbel Abdijbier)

Arie Zeeuws Boerenland Bier Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Naast de blauwe etiketten van Peelander Pilsener en Peelander Zeeuws Goud, stond er ook een aardige selectie van Zeeuws Boerenland Bieren. Deze bieren die gepaard gaan met een gezellig oubollig uiterlijk (zie de typisch Zeeuwse dame werken in het veld), kon ik natuurlijk niet links laten liggen. Ik nam o.a. een Dubbel Abdijbier mee.

Dubbel abdijbier

Ook bij dit bier proef je de kwaliteit er gewoon vanaf komen. (Helaas kun je dat van de website niet zeggen. Tja, je bent webdesigner of niet ;)) De rijke ingrediënten combinatie (water, gerstemout, tarwe, diverse hopsoorten, bruine kandij, natuurgids) creeërt deze unieke smaak. Door het redelijk hoge alcoholpercentage van 6,5% heeft dit biertje de perfecte samenstelling om rustig van te genieten.

Tot nu toe kan ik wel zeggen dat ze in Zeeland weten hoe ze bier moeten brouwen!

Bruine kandij

De meeste suiker voor bier komt uit de mout, maar je kan ook apart suiker toevoegen tijdens het koken of vergisting. Om verschillende redenen wordt er extra suiker toevoegd, en de meest voor de hand liggende redenen zijn om het bier zoeter te maken, om de smaak te stellen (denk aan honing of stroop), maar ook, zoals met bruine kandij het geval is, om de kleur van het bier beïnvloeden.

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *