IMG_8392-copy

Peelander Zeeuws Goud

Arie Peelander Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Het tweede biertje wat ik mee had genomen was een sterkere variant: Peelander Zeeuws Goud, met een alcohol percentage van 8%. Dit biertje zit in een stoere brede fles van 33cl.

De website van Peelander

De website beschrijft dit bier als het paradepaardje van de brouwerij, en die omschrijving mag wat mij betreft inderdaad, het is namelijk een heerlijk bier. Een hele volle smaak, niet te bitter en net zoals de pils lekker sprankelend op de tong. Wanneer je ruikt aan het bier dan weet je dat dit om een kwaliteitsbier gaat. Heerlijk lokaal bier, deze moet ik zeker snel een keer aan Andre laten proeven, misschien dat hij en zijn gezin volgende maand mee kunnen naar de Oogstmarkt zodat we samen nog wat flessen in kunnen slaan :)

Maïs in Peelander Zeeuws Goud

Een duidelijk verschil met de pilsener qua ingrediënten, is dat bij de pilsener maïs is verwerkt. Maïs wordt vaak gebruikt om gedeeltelijk gerstemout te vervangen omdat het goedkoper is. Bij dit bier is spelt gebruikt en wellicht is dat het verrassende element wat de heerlijke smaak creeërt. Ik ga nu nog even verder genieten van dit heerlijke bier! Vanaf morgen pakken we de Zeeuwse Boerenland Bieren!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *